Direktlänk till inlägg 7 juni 2013
2 kg rabarber
1 liter vatten
ca 8 dl socker
2 krm natriumbensoat
Tvätta av och skär rabarbern i bitar. Koka dom under lock tills dom mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär 2 liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i sockret tills det löser sig. Det ska vara 8 dl socker till 2 liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Rör först ut natriumbensoatet i en skvätt av saften och rör sedan ner blandningen i resten av saften. Häll på fina och väl rengjorda glasflaskor eller burkar. Frys gärna in i plastburkar som man kan skopa ur om man bara vill ha lite grann då och då.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|