Direktlänk till inlägg 7 juni 2013
Den här chutneyn har en i min smak alldeles perfekt balans mellan syrligt, sött, salt och hett. Mycket godare än exempelvis mango chutney, som jag tycker kan bli lite kvalmig. Passar perfekt till grillat, kalla smårätter, tacos osv. Kryddningen kan man variera efter smak, många använder bara vanlig "svensk" curry men jag är inte särskilt glad i den smaken när den blir för genomslående så därför bytte jag ut det mesta av curryn mot lite andra starkare kryddblandningar.
500 g rabarber
1 tsk ingefära
3,5 dl socker
2 st rödlökar
1 gul lök
3 msk ättikssprit 12%
3/4 dl vatten
1/2 msk curry
1 msk starkare kryddblandning (exempelvis chimi churri)
2 tsk salt
2-3 finhackade färsk chili
Skär rabarbern i ganska små bitar och hacka löken. Riv ingefäran om den är färsk. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 min. Lägg i övriga ingredienser och låt allt koka ca 30 min. Häll på varm, väl rengjord burk med tätslutande lock och låt svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|